Gemist: Onbewoonbare kamers van huisjesmelkers in Foute Boel

Veronica Superguide logo
Gemist: Onbewoonbare kamers van huisjesmelkers in Foute Boel

Gemist: Onbewoonbare kamers van huisjesmelkers in Foute Boel

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dat studentenhuizen soms ranzig kunnen zijn, dat weten we. Maar in het nieuwe programma Foute Boel, waarin onderzoeksjournalist Jens Olde Kalter in actie komt tegen huisjesmelkers, zijn de woonruimtes al helemaal moeilijk bewoonbaar.

Huisjesmelker van het jaar

Olde Kater gaat als eerste langs bij studentencomplex HiCondo, waarvan de eigenaar al eens ‘huisjesmelker van het jaar’ is geworden. En die naam heeft hij niet voor niets gekregen.

Al snel wordt duidelijk dat de huisbaas op geen enkele manier rekening houdt met zijn bewoners. Bij de oplevering was het gebouw nog een bouwval. Ze moesten een zwijgcontract tekenen om te zorgen dat ze geen verkeerde dingen over hem zeiden. Ook een wc-deur ontbrak. Toen daar door bewoners wat van werd gezegd werden ze bedreigd. De studenten voelen zich er niet veilig.

Olde Kater lokt de huisbaas met een smoesje naar hem toe, zogenaamd omdat hij een prijs heeft gewonnen. Hij confronteert de baas, waarop hij snel wegloopt en de politie erbij haalt.

Ranzige ruimte

Andersom kan ook.  Zo is er een huurstel dat het leven van de verhuurders zuur maakt. Beelden van een ondoordringbaar pand volgen. Overal ligt troep. Hondenpoep op de vloer, medicijnen op de bank. Olde Kater komt in actie maar ook zij willen natuurlijk niet met hun snufferd op tv. Wanneer er wordt gebeld hangen ze snel op.

Nieuwe presentator

Olde Have debuteert als presentator in het programma en krijgt veel goede reacties op Twitter.
Foute Boel 

leverde veel kijkers op, die zich verbaasden over de woontoestanden. Er keken 539.000 mensen naar het programma. De hele uitzending kijk je hier terug

Lees verder