Gemist: Nederland walst over Wit-Rusland heen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Nederland walst over Wit-Rusland heen

Gemist: Nederland walst over Wit-Rusland heen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Kwalificatiereeks voor het EK van 2020 is voor het Nederlands Elftal goed begonnen: gisteravond speelde Oranje in de Kuip Wit-Rusland met 4-0 van de mat. Memphis Depay was de man van de wedstrijd, aangezien hij bij allevier de doelpunten betrokken was; hij scoorde zelf twee goals (waaronder een strafschop) en leverde assists voor de andere twee. Hier even de doelpunten op een rij:

Depay op dreef

Binnen één minuut stond het al 1-0 toen Memphis een foutje in de Wit-Russische verdediging meteen afstrafte. In de 20e minuut gaf hij vervolgens de voorzet voor Wijnaldum’s 2-0. In de 54e minuut trapte hij er een strafschop in en in de 85e minuut paste hij naar aanvoerder Van Dijk die nog even de 4-0 inkopte. Het sterke optreden van Depay is des te opmerkelijker aangezien hij vorige week nog flink bekritiseerd werd na het Champions League-duel van zijn eigen club Olympique Lyon tegen Barcelona. Toen was hij juist uit vorm en wist hij amper een bal te raken; het verschil met gisteravond in Rotterdam kon haast niet groter.

Wordt het zondag weer 3-0?

De volgende wedstrijd voor Oranje staat komende zondag 24 maart op het programma, en dan moeten ze tegen een meer geduchte tegenstander spelen: in de Johan Cruijff Arena staat het Nederlands Elftal dan immers tegenover Duitsland. In oktober wist Nederland die Mannschaft op diezelfde plek nog te verslaan met 3-0; zullen ze zondag opnieuw voor zo’n stunt zorgen?

Lees verder