Gemist: Miljoen mensen kijken huldiging Tom Dumoulin

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Miljoen mensen kijken huldiging Tom Dumoulin

Gemist: Miljoen mensen kijken huldiging Tom Dumoulin

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een miljoen mensen hebben gisteren naar de huldiging van wielrenner Tom Dumoulin gekeken. Dit meldt KijkOnderzoek. De Limburger won gisteren de Ronde van Italië.

Kijkcijferkanon

Dankzij de historische prestatie van Dumoulin in de Giro d’Italia eindigde zender Eurosport op de vijfde plaats op de kijkcijferlijst. Op de beslissende tijdrit, die ook via Eurosport live te zien was, stemden zondagmiddag al 778.000 mensen af. 

Winst

Dumoulin maakte in deze tijdrit de achterstand van 53 seconden op Nairo Quintana ruimschoots goed. Dumoulin was na ongeveer 29 kilometer één minuut en 24 seconden sneller dan de Colombiaan. De tijdrit werd gewonnen door de Nederlander Jos van Emden. Hij was vijftien seconden sneller dan Dumoulin. Quintana werd nog wel tweede in het eindklassement, voor de Italiaan Vincenzo Nibali, de winnaar van vorig jaar. Bauke Mollema werd zevende.

Roze Ambassade

De Nederlandse ambassade in Rome was zondagavond helemaal roze verlicht als eerbetoon aan de Limburger. Ook de ronde zelf wordt ermee geëerd, het was namelijk de honderdste editie. “Een fantastische prestatie van Dumoulin en een mooie reclame in Italië voor fietsland Nederland", aldus ambassadeur Joep Wijnands. 

Lees verder