Gemist: Michael van Gerwen wint wereldkampioenschap darts

Veronica Superguide logo
Gemist: Michael van Gerwen wint wereldkampioenschap darts

Gemist: Michael van Gerwen wint wereldkampioenschap darts

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Michael van Gerwen heeft gisteren in Londen het wereldkampioenschap darts op zijn naam geschreven. Op overtuigende wijze rekende hij af met zijn tegenstander, de Schotse titelverdediger Gary Anderson.

Favoriet

In de beginfase van de wedstrijd gingen Van Gerwen en Anderson gelijk op (2-2). Daarna had de Schot het nakijken. ‘Mikey Mike’ versloeg zijn tegenstander met een overtuigende 7-3. Hiermee pakte Brabander de tweede wereldtitel in zijn carrière: “Ik heb in het afgelopen jaar alle majors gewonnen en nu ook de wereldtitel. Ongelooflijk, ik heb hier zó hard voor gewerkt.'', sprak de 27-jarige favoriet met tranen in zijn ogen.

Stoorzender

In de vierde leg van de negende set werd de wedstrijd flink verstoord door een mafketel. Vlak voordat Van Gerwen wilde aanleggen voor een belangrijke pijl, probeerde een bezoeker er op het podium met de trofee vandoor te gaan. De stoorzender kon snel worden ingerekend, maar Van Gerwen moest zich na deze stunt wel even herpakken.

Sportieve verliezer

De kersverse wereldkampioen won met zijn bijzondere prestatie ruim 400.000 euro. Van Gerwen: “Het was een fenomenale partij, waarin ik heb gedaan wat ik moest doen. Ik heb op het juiste moment op de juiste plek gepresteerd. Iedereen weet dat de WK-finale de belangrijkste partij van het jaar is.'' Zijn tegenstander Gary Anderson, de wereldkampioen van 2015 en 2016, toonde zich een sportieve verliezer. “Die Michael van Gerwen is een aardige darter, die komt er wel”, reageerde de vorige wereldkampioen met een knipoog.

Lees verder