Gemist: Max Verstappen valt uit in eerste ronde Grand Prix van Spanje

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Max Verstappen valt uit in eerste ronde Grand Prix van Spanje

Gemist: Max Verstappen valt uit in eerste ronde Grand Prix van Spanje

|
|

Laatste update:

De Grand Prix van Spanje is voor Max Verstappen op een nachtmerrie uitgelopen. In de eerste bocht raakten Verstappen en Raikkonen elkaar in en was het einde oefening voor de Nederlander.

Botsing

Tijdens de Spaanse Grand Prix kwam de Nederlandse Formule 1-coureur van Red Bull in de eerste bocht in aanraking met de Ferrari van Kimi Räikkönen. Met een kapotte wielophanging moest hij de strijd staken. Hij reed zijn bolide na één ronde de garagebox in.

Onderzoek

Verstappen won vorig jaar als achttienjarige de race in Spanje en was daarmee de jongste aller tijden die een grand prix won in de koningsklasse. Hij startte zondag vanaf de vijfde positie en wilde in de eerste bocht na de start buitenom langs Räikkönen. Die werd echter aangetikt door de Mercedes van Valtteri Bottas, waarna de Fin van Ferrari een touché met de Nederlander niet meer kon voorkomen.

De wedstrijdleiding nam het incident onmiddellijk in onderzoek en besloot al snel dat geen van de coureurs blaam trof. Räikkönens bolide was ook te zwaar beschadigd om de race te vervolgen.

Hamilton wint

Lewis Hamilton na een bloedstollend gevecht van Sebastian Vettel. In ronde 44 stuurde de Brit de 'zilveren pijl' voorbij de Ferrari en nam de leiding over. De Duitser bleef ronden lang gevaarlijk dichtbij, maar Hamilton hield tot aan de 66e en laatste rond stand. De Australiër Daniel Ricciardo eindigde op ruim een minuut als derde in zijn Red Bull. Alle andere coureurs werden op een ronde achterstand gezet.

Lees verder