Gemist: Maarten (31) herkent eigen vrouw niet meer door dementie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Maarten (31) herkent eigen vrouw niet meer door dementie

Gemist: Maarten (31) herkent eigen vrouw niet meer door dementie

|
|

Laatste update:

In Voor ik het vergeet volgt Angela Groothuizen zes jonge mensen met dementie. De eerste aflevering over de 31-jarige Maarten hakte er bij de kijkers flink in wanneer hij zijn eigen vrouw en dochtertje niet meer herkent.

FTD

Bijna 1,3 miljoen televisiekijkers volgden het dementieprogramma waarin Angela Groothuizen de verschrikkelijke impact van Fronto Temperale Dementie ervaart op een jong gezin. Maarten is nog maar 31 jaar als hij te horen krijgt dat hij FTD heeft, een vorm van dementie die vooral invloed heeft op zijn gedrag en persoonlijkheid. Door zijn ziekte kan hij al niet meer thuis wonen.

Hij gaat zo snel achteruit dat hij al niet meer thuis woont. Hij woont op de gesloten afdeling van een woonzorgcentrum, waar hij meerdere keren per week door zijn vrouw Sandy en hun 3-jarige dochtertje Eva bezocht wordt.

Liedje voor Eva

Maarten wordt tijdens de opnames 32 jaar. Dit kan de laatste verjaardag zijn die hij bewust meemaakt. Tijdens het feest zingt hij een liedje voor zijn dochtertje Eva, die hij nooit zal zien opgroeien.

Abrupt einde

Binnen het jaar dat Angela het gezin volgt, gaat Maarten flink achteruit. De indrukwekkende beelden als herinneringen voor Eva roepen sterke emoties op bij de kijkers. Het einde van de aflevering kwam daarom onverwachts. Maarten herkent zijn eigen vrouw niet meer. En hoewel ze nog wel voor hem zorgt, heeft Sandy inmiddels een nieuwe vriend. Maar hoe gaat het nu met Maarten? Toch kregen het programma en Angela veel lof van de kijkers.

Voor ik het vergeet

Voor ik het vergeet zie je elke dinsdag om 21:30 bij RTL4. Bekijk hier de hele aflevering terug.

Lees verder