Gemist: Lubach presenteert 'Boek een Boef'

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Lubach presenteert 'Boek een Boef'

Gemist: Lubach presenteert 'Boek een Boef'

|
|

Laatste update:

Criminelen die een podium krijgen in talkshows, moet dat kunnen? Met het nieuws over Okkie de schilderijendief kwam deze kwestie weer in het nieuws. Arjen Lubach presenteert: Boek een Boef.

DWDD en Pauw

Okkie, die in 2002 twee schilderijen uit het Van Gogh-museum stal, mocht aanschuiven bij De Wereld Draait Door, waar Erben Wennemars losging op de dief. Pauw ging nog een stapje verder en zette Okkie tegenover de directeur van het museum, alsof het om een soort debat ging. Net als in het verleden met bijvoorbeeld Willem Holleeder bij College Tour ging, vielen mensen over de keuzes van Van Nieuwkerk en Pauw. 

Geen dubbele moord

Maar ook negatieve publiciteit is publiciteit, dus loont het voor programma's - afgezien van de morele kwestie - best om een dief uit te nodigen. En zoals Van Nieuwkerk het verwoordt: "Om schilderijendiefstal hangt een vleugje romantiek, het is geen dubbele moord, laten we eerlijk zijn."

Boek een Boef

Het kan dus best, een boef aan tafel. Maar waar haal je zo'n felbegeerde crimineel vandaan als redactie van een dagelijkse talkshow? Lubach heeft het achterhaald: bij de firm 'Boek een Boef', het bureau dat naast Okkie ook 'sterren' als Willem Holleeder en Badr Hari in zijn bestand heeft staan.

Lees verder