Gemist: Linda de Mol grapt over dikke kont bij ontvangst Oeuvre Award

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Linda de Mol grapt over dikke kont bij ontvangst Oeuvre Award

Gemist: Linda de Mol grapt over dikke kont bij ontvangst Oeuvre Award

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Tijdens de uitreiking van de jaarlijkse TV-beelden kreeg Linda de Mol haar Beeld en Geluid Oeuvre Award uitgereikt. “Ik heb zo’n dikke kont gekregen door al die veren die erin gestoken zijn,” grapte ze tijdens haar dankwoord.

In het zonnetje

De oeuvreprijs wordt uitgereikt aan iemand die van bijzondere betekenis is of is geweest voor de Nederlandse televisie. Dit jaar ging de award naar Linda de Mol. In de toespraak die Irene Moors voor haar hield, passeerden veel grapjes over haar dieet de revue. Bekijk de video hierboven!

Grote flops

De Mol beloofde in haar dankwoord nog veel jaren televisie te gaan maken en bracht haar grootste flops in haar carrière in herinnering, “omdat je daar het meeste van leert”. In het lijstje stonden onder meer het geflopte ‘high-tech-programma’ Homerun, de cd Linda, de serie Iedereen is gek op Jack en het Countryfestival dat zij in de jaren tachtig voor de TROS presenteerde.

Beste series

Vechtershart van en met Waldemar Torenstra werd onderscheiden als beste televisieserie. De Zaak Menten, met Aus Greidanus sr in de hoofdrol, kreeg het beeld voor beste korte serie.

Dance Dance Dance

De prijs voor beste showprogramma ging naar Dance Dance Dance; als beste documentaireserie werd Break Free uitgeroepen. Het beste amusementsprogramma was volgens de vakjury Mindf*ck. The Amsterdam Project van Beau van Erven Dorens kreeg de onderscheiding als beste reality-serie.

Winnaars

In totaal werden er negentien tv-beelden uitgereikt. De andere winnaars waren de afgelopen weken al bekendgemaakt. Bekijk ze hier. De uitreiking werd niet op televisie uitgezonden maar was wel via Facebook te volgen.

Lees verder