Gemist: Kijkcijfers Luizenmoeder eindelijk weer stabiel, en nog steeds populairder dan Studio Sport

Veronica Superguide logo
Gemist: Kijkcijfers Luizenmoeder eindelijk weer stabiel, en nog steeds populairder dan Studio Sport

Gemist: Kijkcijfers Luizenmoeder eindelijk weer stabiel, en nog steeds populairder dan Studio Sport

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Waar Studio Sport tientallen jaren lang het best bekeken programma op de zondagavond was, moeten de eredivisie-samenvattingen het nu alweer een tijdje doen met de tweede plaats: de Luizenmoeder is sinds de terugkeer in februari met afstand het populairste programma van de zondag. Gisteravond keken er 2,833,000 mensen naar ‘Korte Rondjes’, de zesde aflevering van het tweede seizoen. Ter vergelijking: Studio Sport moest het doen met 2,218,000 kijkers. De kijkcijfers van de venijnige comedy-serie liepen de afgelopen weken wat terug, maar aangezien er vorige week 2,975,000 kijkers klaar zaten is de daling deze week miniem.

De Obesi-tas

De aflevering van gisteren draaide in de eerste plaats om Juf Ank die op de van haar bekende drammerige wijze een gezonde levensstijl probeert in te voeren. Dat betekent dat al het ongezonde eten in de ‘Obesi-Tas’ verdwijnt.

Juf Ank op haar nummer gezet

Als Youandi zich door Ank’s opmerkingen onzeker begint te voelen over hoe ze eruit ziet, komt haar moeder Kim verhaal halen bij de Juf: “Ze vindt zichzelf ineens lelijk. Ze was nooit bezig met hoe ze eruit zag, en sinds gisteren kijkt ze ineens in de spiegel”. Ank probeert zich er nog onderuit te praten, maar toch wordt ze hier ineens op haar nummer gezet!

“Snif snif, kinder-HIV”

De reden voor al dit gezonde gedrag? Er moet getraind worden voor een sponsorloop voor kinderen in Afrika. Anton en Nancy bedachten hierbij de pijnlijk foute slogan “Snif snif, kinder-HIV”, maar als Volkert hier op zijn manier hier wat van probeert te zeggen gaat dit helemaal over Nancy’s hoofd heen.

De hele aflevering terugkijken? Dat kan bij NPO start.

Lees verder