Gemist: heftige discussie bij Jinek over neppe PVV-advertentie van DENK

Veronica Superguide logo
Gemist: heftige discussie bij Jinek over neppe PVV-advertentie van DENK

Gemist: heftige discussie bij Jinek over neppe PVV-advertentie van DENK

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

DENK deed flink wat stof opwaaien toen Radio 1-programma De Nieuws BV onthulde dat de partij overwoog een neppe PVV-advertentie online te zetten met de tekst: ‘Na 15 maart gaan we Nederland zuiveren’

Om het een en ander op te helderen was DENK-kamerlid en oud campagneleider Farid Azarkan te gast bij Eva Jinek en dat liep (op z’n zachtst gezegd) uit op een pittig gesprek. 

Voet bij stuk

Het verliep eerst allemaal vrij amicaal, maar toen Jinek door bleef vragen raakte Azarkan zichtbaar geïrriteerd. De talkshowhost hield echter voet bij stuk. 

Beaus

Na wat getouwtrek over de campagne, wat volgens Azarkan niet verder ging dan ‘een idee’, begon het kamerlid over Geert Wilders zijn verschijning in Jineks kattenspecial. Hierdoor verloor de talkshowhost duidelijk haar geduld: “Een uur komen praten over zijn poezen? Waar heeft u het over? Ik geef u de gelegenheid om uit te leggen wat er bij DENK is gebeurd. Ik ben alleen benieuwd naar de motivatie binnen een partij als DENK.” 

'Verantwoordelijkheid'

Op een gegeven moment begon het ook een beetje te kriebelen bij Amerika deskundige Michiel Vos: “Ik woon al vijftien jaar niet meer in Nederland, maar Nederland ‘zuiveren’ is heel duidelijke taal, neem dan de verantwoordelijkheid.”

Na een kwartiertje breide de talkshowhost er een einde aan: “U zegt dit gaat niet meer gebeuren?” “Nee”, aldus Azarkan.

De hele aflevering terugkijken kan op de website van NPO Start.

Lees verder