Gemist: Heel Holland Bakt is weer begonnen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Heel Holland Bakt is weer begonnen

Gemist: Heel Holland Bakt is weer begonnen

|
|

Laatste update:

Een nieuw seizoen van het lekkerste programma op de Nederlandse televisie is weer gestart: Heel Holland Bakt! Maar liefst 2.487.000 kijkers zagen hoe André van Duin het deed als de nieuwe Martine Bijl. Wie werd de eerste Meesterbakker van dit #HHB-seizoen? En wie moest er alweer naar huis?

Cake

De eerste aflevering van Heel Holland Bakt was het best bekeken programma van de zondagavond. En thema van deze week: cake! De tien kersverse kandidaten begonnen onder het toezicht van juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden aan de signatuuropdracht: een gevulde cake. Het is wel even inkomen: waar zit het stopcontact eigenlijk? En hoe gaat de oven aan? Met wiebelende cakes vandien.

Mergpijpjes en spektakelstuk

De tweede opdracht luidde: maak 8 mergpijpjes. De tijdsdruk was hoog en de jury was niet heel tevreden. André hernoemde ze tot: "De wat erg pijpjes." En tot slot: het spektakelstuk. Een taart met marsepein. Dat is moeilijk, want het marsepein bleef maar scheuren bij de kandidaten.

Meesterbakker en verliezer

Voor kandidate Dagmar zat het niet mee: haar cake was niet gaar en viel als een hoopje ellende in elkaar. Ze is burgemeester van Uithoorn en gelijk één van de favorieten van de kijkers. Helaas wordt het voor Dagmar weer haar eigen gebak bakken voor de raadsvergaderingen, want ze moest als eerste de baktent verlaten. Meesterbakker van de week is Annemarie.

André: de nieuwe Martine

André van Duin is een waardige opvolger van Martine Bijl. Hij barstte van de grappige one-liners en kwam met een nieuwe variant op Martines ‘klaar, bakken maar’: ‘ovens aan: laat je maar gaan’. De kijkers vonden dat hij het goed deed, lieten ze weten via Twitter.

Lees verder