Gordon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gordon

Gemist: Gordon heeft spijt van racistische grap over Chinezen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In De Wereld Draait Door zat Gordon maandagavond naast gasten die kwamen praten over racisme tegen Chinezen door het coronavirus. Zeven jaar geleden maakte de zanger zich er ook schuldig aan toen hij grapte over een Chinese kandidaat in Holland’s Got Talent: “welk nummer ga je zingen? Nummer 39 met rijst?

Ongemakkelijk voor de zanger

Gordon was samen met Patty aangeschoven bij DWDD om te praten over zijn nieuwe programma op SBS6. Maar de zanger voelde zich niet helemaal op zijn gemak bij het gesprek over racisme tegen Chinezen: “ik zit hier natuurlijk best wel een beetje ongemakkelijk. Zeven of acht jaar geleden heb ik ook bepaalde grappen gemaakt waarvan je in je onwetendheid denkt, dat kan wel.’’ 

Gordon gooit zijn leven om

Nu Gordon helemaal clean is ziet hij het leven ook positiever in. Zo’n beledigende opmerking, die Gordon vroeger wel vaker maakte, zullen we vandaag de dag niet meer uit zijn mond horen komen: “Ik heb respect voor alle bevolkingsgroepen. Nu, maar ook de afgelopen jaren, realiseer je dat de mensen die hier aan tafel zitten daardoor geraakt en enorm gestigmatiseerd worden. Dus ja, ik heb me daar ook schuldig aan gemaakt en ik wil bij deze mijn diepe, diepe excuses aanbieden. En zorgen dat dit nooit meer gebeurt.”

Patty & Gordon op zoek naar de eeuwige jeugd is wekelijks op maandag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Lees verder