Gemist: geëmotioneerde Humberto kondigt vertrek RTL Late Night aan

Veronica Superguide logo
Gemist: geëmotioneerde Humberto kondigt vertrek RTL Late Night aan

Gemist: geëmotioneerde Humberto kondigt vertrek RTL Late Night aan

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Humberto Tan dropte gisteren een milde bombshell. De presentator verlaat per 1 juni onvrijwillig RTL Late Night. Nieuwsuur- en College Tour-presentator Twan Huys vervangt ‘m.

'Andere toekomst'

Humberto vertelde dat RTL een ’andere toekomst’ voor ogen heeft wat betreft Late Night. Hij benadrukte het er niet mee eens te zijn. “Ik respecteer de beslissing wel. De afgelopen vijf jaar heb ik met ontzettend veel plezier dit programma gemaakt”, aldus de presentator. “Ik ben er trots op wat we hebben laten zien. We hebben een programma neergezet dat er nog niet was.”

Opportunistisch

Halverwege zijn rede werd Humberto onderbroken door Frits Spits, die te gast was. Hij noemde het ontslag van Tan een opportunistische beslissing van het zendermanagement. “Ik vind dat de laatste tijd in de kranten tegenover dit programma en jou een hetze is gevoerd waar ik de rationaliteit geen moment van heb begrepen”, aldus Spits. 

Bekijk het fragment hierboven.

Gemist: geëmotioneerde Humberto kondigt vertrek RTL Late Night aan

Twan Huys

En dan naar Humberto’s opmerkelijke vervanger: Twan Huys. De publieke omroep-man stopt na 25 jaar NOVA, Nieuwsuur en Collega Tour bij de NTR. “Na vele prachtige jaren bij de NTR is het tijd voor verandering,” aldus Twan. “Met ongelooflijk veel plezier kijk ik terug op mijn correspondentschap in Amerika voor NOVA en daaropvolgend het presenteren van Nieuwsuur en College Tour. Na 11 jaar als anchor bij de mooiste journalistieke rubriek van Nederland is het nu tijd voor een nieuw avontuur op de late avond bij RTL.”

Twan Huys wordt met ingang van het nieuwe tv-seizoen in september de nieuwe presentator van RTL Late Night. De talkshow wordt onder zijn leiding opnieuw vormgegeven, maar blijft dezelfde naam behouden. 

Lees verder