Gemist: Frank Rijkaard spreekt met warme woorden over Johan Cruijff

Veronica Superguide logo
Gemist: Frank Rijkaard spreekt met warme woorden over Johan Cruijff

Gemist: Frank Rijkaard spreekt met warme woorden over Johan Cruijff

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gisteren vond het jaarlijkse Sportgala plaats. Uiteraard werd daar stilgestaan bij de op 24 maart overleden Johan Cruijff. Frank Rijkaard kreeg de hele zaal stil met zijn speech.

Genieten van Cruijff

Rijkaard en Cruijff speelden vroeger samen bij Ajax en daar heeft de oud-voetballer mooie herinneringen aan. "Het was echt genieten tijdens de trainingen. Zijn overzicht, balbehandeling, leiderschap en functionele techniek. Dat bewonderde ik tijdens de training", aldus Rijkaard.

'Mij neem je niet in de maling'

Ook had Rijkaard nog een leuke anekdote toen Cruijff trainer werd van de oud-voetballer. "Cruijff wist dat ik vroeger tijdens de trainingen bij Ajax weleens een stuk afsneed tijdens het hardlopen, omdat ik geen zin had. Maar toen Cruijff mijn trainer werd, zorgde hij ervoor dat ik de kantjes er niet vanaf kon lopen. Hij hield me goed in de gaten en riep dan: Rijkaard, lopen jij, voorop en harder. Je moet niet denken dat je mij in de maling kunt nemen."

Winnaars

Tijdens het NOC*NSF Sportgala 2016 werd turnster Sanne Wevers uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. Zij pakte deze zomer de historische gouden plak op de balk tijdens de Olympische Spelen in Rio. Haar vader Vincent Wevers kreeg de titel Coach van het Jaar.

Coureur Max Verstappen kreeg de titel Sportman van het Jaar, vanwege zijn uitzonderlijke prestaties in de Formule 1. Helaas was hij niet op het gala aanwezig om het beeldje in ontvangst te nemen.

Sportploeg van het Jaar werd het roeiduo Maaike Head en Ilse Paulis; zij behaalden goud in Rio in de lichte dubbeltwee.

Lees verder