Gemist: Filemon liet Maxim achter bij verdacht pakketje

Door Redactie
Gemist: Filemon liet Maxim achter bij verdacht pakketje

Toen Filemon en de rest van de Tour du Jour-crew eenmaal waren gevlucht voor een mogelijke dreiging, ontdekten ze dat ze nog iemand misten ...

Verdacht pakketje bij Tour de France

"We zaten bij de bus te monteren toen er een man heel zenuwachtig naar ons toe kwam", begon Tour du Jour-reporter Filemon Wesselink gisteravond zijn verslag aan Wilfred Genee in de studio. "Nou kunnen die Fransen wel vaker wat opgewonden doen, dus wij gingen heel rustig weg, maar toen kwamen er ineens honden en gewapende mensen."

Filemon en zijn team moesten hun werkplek verlaten terwijl ze zagen hoe er steeds zwaarder geschut werd ingezet op de camping rond de Tour de France-karavaan. Er bleek een verdacht pakketje te zijn aangetroffen. "We waren wel een beetje bang, want het is wel waar je aan denkt als je de Tour gaat doen. Als er ergens een aanslag gepleegd zou kunnen worden, dan is dat misschien wel in de Tour de France."

Vergeten: Maxim Hartman

Na de "volledige" evacuatie kwam een van Filemons collega's plotseling tot het besef dat Tour du Jour niet één, maar twee verslaggevers naar Frankrijk had gestuurd. "Waar is Maxim Hartman eigenlijk?", klonk het in het team. Die waren ze dus in het busje vergeten, waar hij op veel te enge afstand van het verdachte pakketje zijn item nog zag te monteren.

Het liep natuurlijk met een sisser af; in het fragment hierboven zie je wat voor pakketje het uiteindelijk bleek te zijn. Vanuit de studio vroeg Wilfred Genee nog of Filemon zijn collega niet expres bij het busje achterliet, maar ook dat bleek allemaal minder spannend dan Wilfred misschien had gehoopt. Wat we hiervan wél weer hebben geleerd: als de Franse politie met geweren en honden je camping op komt wandelen, is het nooit een slecht idee om er even vandoor te gaan.