Gemist: Eva Jinek clasht met Angela de Jong om DWDD

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Eva Jinek clasht met Angela de Jong om DWDD

Gemist: Eva Jinek clasht met Angela de Jong om DWDD

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In de talkshow van Eva Jinek was de presentatrice niet te spreken over de DWDD-column van Angela de Jong: “hoe kom je daarbij?” vraagt Jinek.

Angela is niet zo'n fan van DWDD

De Wereld Draait Door gaat stoppen en Angela moet daar natuurlijk iets over vinden. In een column geeft de tv-kenner haar ongezouten mening over DWDD: “het programma dat op gezette tijden zo grachtengordel, zo links, zo elitair en zo Amsterdams was dat driekwart van Nederland zich er dood aan ergerde. Ik voorop.

Kom maar met bewijzen

Maar Jinek neemt niet zomaar iets aan, ze vraagt zich af waar Angela deze heftige uitspraak op baseert: “hoe kom je aan die driekwart van Nederland die zich er dood aan ergerde? Er keken elke dag meer dan een miljoen mensen naar. Ik geloof niet dat driekwart van Nederland zich daar aan ergerde.” Goed punt, Eva! Wij willen cijfers zien!

DWDD-discussie

En met het antwoord van Angela dat er dan ook heel veel mensen niet kijken, neemt Jinek geen genoegen: “maar dan reken je alle baby’s en mensen die niet aan het werk zijn enzo ook mee.” Ja daar heeft ze wel gelijk… We rekenen successen van programma’s aan de hand van kijkcijfers, Angela. Niet door de aantallen van mensen die niet kijken.

Gemist: Eva Jinek clasht met Angela de Jong om DWDD

Angela is niet zo positief

De discussie ging zo nog even door en de twee leken het niet eens te worden. Dit is opmerkelijk omdat ze fan is van Eva Jinek en altijd positief over haar en de talkshow schrijft. Dat is niet bij ieder programma het geval, zo meldde ze bijvoorbeeld dat ze walgt van het SBS-programma De Alleskunner en over Gordons nieuwe programma is ze ook niet te spreken. Ach ja, het is haar werk hè!

Lees verder