Gemist: Eerste finalisten Eurovisie Songfestival bekend

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Eerste finalisten Eurovisie Songfestival bekend

Gemist: Eerste finalisten Eurovisie Songfestival bekend

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De eerste finalisten van het Eurovisie Songfestival zijn bekend! Tegen wie neemt O’G3NE het op als ze donderdag een finaleplek weten te bemachtigen?

Winnaars

Terwijl ons kikkerlandje donderdag pas aan de beurt is, was de eerste halve finale van Eurovision gisteravond al goed voor een ruime 1,4 miljoen Nederlandse kijkers. Prachtige muziek, minder prachtige muziek, gekke saxofoon-dansjes en slingerende vlechten: het passeerde allemaal de revue. Zweden, Australië, België, Azerbeidzjan, Portugal, Griekenland, Polen, Moldova, Cyprus en Armenië gaan allemaal door naar de finale. Bekijk de hele show hierboven terug.

België

Onze zuiderburen hebben dus een plekje in de finale weten te bemachtigen. Het was nog wel even nagels bijten: zangeres Blanche werd als laatste finalist opgenoemd. 

Favorieten

Van alle acts van gisteravond staan onder anderen Portugal en Zweden bij de bookmakers aangeschreven als de grote favorieten. Portugees Salvador Sobral wist harten te veroveren met zijn ballad…

…en Zweed Robin Bengtsson had een vet dance-nummer.

Verliezers

Natuurlijk moesten er ook acht acts het veld ruimen. Georgië, Albanië, Finland, IJsland, Tsjechië, Slovenië, Litouwen en Montenegro zijn allemaal niet door. Bij die laatste act stal vooral de vlecht van de zanger de show.

Lees verder