Gemist: de uitreiking van de Critics’ Choice Awards

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: de uitreiking van de Critics’ Choice Awards

Gemist: de uitreiking van de Critics’ Choice Awards

|
|

Laatste update:

Award season is gisternacht officieel van start gegaan met de Critics’ Choice Awards. Deze Amerikaanse filmprijs wordt sinds 1996 uitgereikt en is vaak een goede graadmeter voor de Oscars. De grote winnaar was gisteren La La Land. De film sleepte 8 prijzen in de wacht.

Beste acteur en actrice

Naast de award voor beste regisseur, ging ook de belangrijkste prijs, voor beste film, naar La La Land. De muzikale film won in deze categorie van grote jongens als Arrival, Sully en Hell or High Water. Hoofdrolspelers Ryan Gosling en Emma Stone trokken aan het kortste eind in de strijd om de award voor beste acteur en actrice. Deze gingen naar Casey Affleck in Manchester by the Sea en Natalie Portman in Jackie. 

TV

In televisieland was American Crime Story: The People v. O.J. Simpson het meest in trek met vier prijzen. De prijs voor de beste dramaserie ging echter naar Game of Thrones, wat niet een enorme verrassing is. 
Dit droegen de sterren op de rode loper! Klik op de foto’s om de galerij te bekijken.

Nederland

Toch zijn er ook wat Nederlandse hoogstandjes die zich staande weten te houden tussen al het Hollywood-geweld. Zo won Paul Verhoevens film Elle de Critics' Choice Award voor Beste film in een buitenlandse taal en The Voice van John de Mol won de prijs voor beste reality-wedstrijd serie.

Lees verder