Gemist: Dappere Nicole Buch gaat confrontatie aan met inbreker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Dappere Nicole Buch gaat confrontatie aan met inbreker

Gemist: Dappere Nicole Buch gaat confrontatie aan met inbreker

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Buch buiten de bajes is gisteravond van start gegaan met bijna een miljoen kijkers. In het programma volgt Nicole Buch de zwaarste criminelen van Amsterdam, maar ging ook op bezoek bij de jongen die haar en haar inmiddels overleden man Menno thuis heeft ingebroken.

975.000 Nederlanders stemden af op het programma waarin Nicole Buch het werk van haar overleden man Menno voortzet en gevangenen volgt. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Het programma staat daarmee op de twaalfde plek van de kijkcijfertop 25.

Gewapende overval

Nicole en haar man waren vooral bekend van de serie Buch in de Bajes, waarin ze zich verdiepten in de complexe problematiek van criminaliteit. Maar Nicole en Menno werden hier ook zelf slachtoffer van: in 2014 werd er in hun eigen huis ingebroken en zes weken later werden ze overvallen door gewapende mannen. Een paar maanden later overleed Menno aan kanker.

Heftige confrontatie

Drie jaar later gaat Nicole de confrontatie aan met één van de jonge criminelen, maar er is geen enkel spoor van empathie of berouw. Volgens hem was het gewoon een vergissing, een verkeerd adres. “Ik hoorde later dat die man was overleden. Dat vond ik wel jammer, ja. Maar spijt? Moet je eens kijken hoe ik hier zit!” zegt de dader. Bekijk hier het fragment terug.

De kijkers hadden groot respect voor Nicole, blijkt uit de reacties op Twitter.

Buch buiten de bajes

Gemist? Bekijk hier de hele aflevering terug. Een nieuwe aflevering zie je elke donderdagavond om 21.30 uur op RTL4.

Lees verder