Gemist: Bertie gaat op haar strepen staan

Door Redactie
Gemist: Bertie gaat op haar strepen staan

De vriendschap die zich tussen boerin Bertie en rugby'er JayJay in Expeditie Robinson ontvouwde, is misschien wel een van de mooiste die we ooit in het programma zagen. Gisteren bleek dat ze ook wat van hem geleerd heeft.

Bertie en JayJay

We gooien er nu even een dik spoiler alert in voor degenen die nog niet bij zijn met het survivalprogramma. Bertie en JayJay zitten al een tijdje samen op een eiland en een van hen gaat steeds de strijd aan met de verliezer die naar afvallerseiland afreist. JayJay is zo nobel om die taak telkens op zich te nemen. Dat deed hij ook in de aflevering van gisteren, waarin hij het opnam tegen Thomas.

Boodschap voor Thomas

Na een strijd die wat langer duurt dan de voorgaande battles, wint Thomas uiteindelijk van JayJay. Hij toont zich geen slechte verliezer en heeft nog een boodschap voor Thomas. ”Tho, je moet me wel echt even een ding beloven, met je hand op je hart. Dat je alsjeblieft zorgt dat Bertie doorgaat.” Wat is het toch ook een schat die JayJay. Thomas kon niet anders antwoorden dan: ”100%, dat garandeer ik je.”

Sneaky

Maar wanneer puntje bij paaltje komt, blijkt Thomas' belofte veel minder waard. Als hij en Bertie het hebben over de afvallers die hen nog te wachten staan, probeert de oud-wielrenner er op een sneaky manier toch voor te zorgen dat Bertie het opneemt tegen Anna. Maar ze komt voor zichzelf op. "Ik ben heel makkelijk over te halen, maar ik houd mijn poot stijf. Dat heb ik van JayJay geleerd en dat ga ik nu doen."
Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!