Gemist: België pakt brons op het WK

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: België pakt brons op het WK

Gemist: België pakt brons op het WK

|
|

Laatste update:

Hier had eigenlijk een artikel moeten staan over hoe Frankrijk gisteren de troostfinale van het WK won. Zowat heel Nederland hoopte immers dat België de Fransen zou verslaan in de halve finale. Dat liep allemaal wat anders dinsdag, en zodoende waren het niet ‘Les Bleus’ maar de Rode Duivels die gisteren aantraden in de match om de derde plaats - waarin zij vervolgens overtuigend met 2-0 wonnen van Engeland.

1-0

Meteen in de vierde minuut al tikte Thomas Meunier de 1-0 binnen. Dat is snel?! Daarmee leek het er even op alsof het een doelpuntenfestijn zou worden, maar dit bleef uit.

Bijna de gelijkmaker

In de tweede helft leek het erop alsof Engeland een gelijkmaker ging maken, maar verdediger Toby Alderweireld wist het schot van Eric Dier op het allerlaatste moment van de doellijn af te halen.

2-0

Pas aan het einde van de tweede helft kwam de 2-0, toen Eden Hazard zijn zoveelste supersnelle solo succesvol afrondde. De foto bij dit artikel waarop de Rode SnelheidsDuivel drie Engelsen eruit rent vat dan ook treffend de hele match in één beeld samen.

En dan nog die finale

Vanavond is dan de finale tussen het fel verdedigende Frankrijk en de kilometervreters van Kroatië. LET OP: de eindstrijd begint al om 17:00 ’s middags, dus niet om 20:00 uur zoals de meeste finalewedstrijden.

Lees verder