Gemist: Baby wordt uit huis geplaatst in Vier Handen Op Eén Buik

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Baby wordt uit huis geplaatst in Vier Handen Op Eén Buik

Gemist: Baby wordt uit huis geplaatst in Vier Handen Op Eén Buik

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In een heftige aflevering van Vier Handen Op Eén Buik volgt bekende moeder Patty Brard de bevalling van tienermoeder Michelle. De aflevering kreeg een verdrietig einde toen de Kinderbescherming moest ingrijpen.

'Niet zo handig'

Bekende moeder Patty Brard volgt de bevalling van de 18-jarige Michelle. De baby is gepland, maar de situatie waarin Michelle zit 'is niet zo handig'. Ze heeft een moeilijke jeugd gehad en woont onder begeleiding. Maar nu ze een baby krijgt, moet ze op eigen benen gaan staan. Haar verloofde Michael-Angelo is daarbij dakloos en woont bij Michelle in haar kamer van 12 m2. Voedsel en kleding krijgen ze voornamelijk via de Voedselbank.

Ook heeft Michelle een slechte band met haar ouders en de zwangerschap wordt nauwelijks geaccepteerd. Tante Patty Brard schiet te hulp. Een paar weken voor de bevalling krijgen ze een grotere woning toegewezen. Dankzij een keizersnee komt de gezonde Mylène ter wereld.

Kinderbescherming

Thuisgekomen krijgen ze drie keer per dag begeleiding, maar Michelle en Michael-Angelo zien dit als bemoeienis. Ze komen hun afspraken niet na. De begeleiders maken zich grote zorgen: het huishouden en financiële zaken zijn niet in orde. Bovendien groeit Mylène niet goed en wordt de veiligheid van de baby in twijfel getrokken. De rechter oordeelt dat Mylène minstens drie maanden bij een pleeggezin wordt geplaatst.

“Ze heeft zelf zo weinig meegekregen in het leven, hoe kan ze dat dan doorgeven aan een kindje?” zegt Patty die geen gelukkig gevoel overhoudt aan het programma. Ook de kijkers hielden het niet droog, bleek uit reacties op Twitter.

Gemist?

Bekijk hier de heftige aflevering van Vier Handen Op Eén Buik terug.

Lees verder