Gemist: Arjen Lubach haakt hilarisch in op Green Happiness-hype

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Arjen Lubach haakt hilarisch in op Green Happiness-hype

Gemist: Arjen Lubach haakt hilarisch in op Green Happiness-hype

|
|

Laatste update:

Oh oh oh, wat een kritiek hebben de dames van The Green Happiness de afgelopen anderhalve week over zich heen gekregen. Maar de week liep gisteravond pas op zijn eind en Arjen Lubach haakte nog even op hilarische wijze manier in op het onderwerp. Gevolg: een eigen kookboek.

Commentaar

Tessa Moorman en Merel von Carlsburg - door Lubach een Viking en een Duits biertje genoemd - hadden het flink te verduren. Hun dappere optreden in RTL Late Night leidde echter niet tot minder commentaar. Het waait allemaal wel weer over, maar niet voordat ook Arjen Lubach zijn mening over het onderwerp heeft gegeven.

Research

Lubach doet zijn research goed, dat werd gisteren wel weer duidelijk. Hij pakte de originele 'schijf van vijf' van het Voedingscentrum erbij, kwam wél met wetenschappelijk onderbouwde argumenten en kwam erachter dat Moorman en Van Carlsburg - in tegenstelling tot wat ze beweren - niet BIG-geregistreerd zijn. Hoe dat zo? Het BIG-register bevat geen diëtisten.

Grappig

Maar naast kritisch, is Lubach ook ontzettend grappig. Hij nam The Green Happiness en daarmee alle andere voedingshypes op de hak door een eigen kookboek te maken met de passende naam De Schijf Van Trijf (trijf betekent onzin). Wat daar in staat? Helemaal niets en dat is precies Lubachs treffende boodschap.

Lees verder