Gemist: Angela de Jong wint seizoensfinale De Slimste Mens

Door Redactie
Gemist: Angela de Jong wint seizoensfinale De Slimste Mens

Angela de Jong heeft vrijdagavond de seizoensfinale gewonnen van De Slimste Mens. De columniste van het AD versloeg radiopresentatrice Mischa Blok en schrijver Thomas Olde Heuvelt.

Duel

De Jong versloeg Blok in een rechtstreeks duel. Olde Heuvelt viel eerder in de aflevering al af. Zij is de eerste vrouwelijke winnaar van de kennisquiz sinds presentatrice Anniko van Santen er met de winst vandoor ging in 2009. De Jong neemt de titel over van staatssecretaris Klaas Dijkhoff, die vorig jaar won. Eerdere winnaars van de quiz zijn cabaretier Pieter Derks en presentator Arjen Lubach.

Wintereditie

Liefhebbers van het programma hoeven overigens niet lang te wachten op een nieuw seizoen. Om te vieren dat het programma het tiende seizoen ingaat, wordt er een speciale wintereditie van de quiz gemaakt. Daar kunnen mensen die geen BN'er zijn ook aan mee doen. Deelnemers moeten wel eerst een quiz maken op de website van het programma om te bewijzen dat zij slim genoeg zijn om kans te maken op de titel. De Slimste Mens: de Slimsten vs. De Rest gaat op 11 december van start.