Gemist: 56-jarige Ad is nog te jong voor Alzheimer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: 56-jarige Ad is nog te jong voor Alzheimer

Gemist: 56-jarige Ad is nog te jong voor Alzheimer

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Maar liefst 1.049.000 kijkers zagen de worsteling van een alleenstaande man met de diagnose Alzheimer in Voor ik het vergeet. Ad is namelijk nog maar 56 jaar en dat hakte er flink in.

Rekenwonder

In Voor ik het vergeet volgt Angela Groothuizen de 56 jarige Brabandert Ad. Hij geniet volop van het sociale dorpsleven en heeft daarnaast een goede baan als kredietbeoordelaar bij een bank. In 2010 werd hij ontslagen en dan merken zijn familie en vrienden dat het thuis ook minder gaat. Was Ad eerst een rekenwonder, nu krijgt hij steeds meer moeite met cijfers en schrijven. In 2013 volgt dan uiteindelijk de diagnose Alzheimer. 

De ziekte krijgt steeds meer invloed op zijn leven. Zijn omgeving maakt zich zorgen of het nog wel veilig is om hem alleen thuis te laten wonen.

Zorgboerderij

Voor Alzheimer-patienten is rust, regelmaat en een doel in het leven heel belangrijk. Ad woont op zichzelf, daarom heeft zijn casemanager een afspraak gemaakt bij een zorgboerderij waar Ad vrijwilliger kan worden. Hier wordt Ad met zijn neus op de feiten gedrukt: Ad ziet waar hij dacht later terecht te komen. “Ik lijk er nog te jong voor,” zegt Ad. Hij staat nog te ver in het leven.

Bekijk het fragment hier terug vanaf 16:00 minuten.

Veel lof

Ad voelt zich niet ziek en blijft vooruit kijken, dat is zijn motto. Op die manier probeert hij er het beste van te maken. De kijkers leefden met hem mee en hadden veel lof voor Angela en het programma.

Voor ik het vergeet

De volgende aflevering van Voor ik het vergeet zie je dinsdag om 21:30 op RTL 4.

Lees verder