Gemist: 17-jarige tennisser slaat scheidsrechter blauw oog

Veronica Superguide logo
Gemist: 17-jarige tennisser slaat scheidsrechter blauw oog

Gemist: 17-jarige tennisser slaat scheidsrechter blauw oog

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Oeps. De 17-jarige Denis Shapovalov uitte zijn woede op de tennisbaan gisteren door keihard een bal weg te slaan. Hij had het niet slechter kunnen treffen, het slachtoffer was de scheidsrechter.

Davis Cup

Shapovalov, die uitkomt voor Canada, nam het in het vijfde en laatste duel van de Davis Cup op tegen de Brit Kyle Edmund. Het ging voor Shapovalov niet bepaald van een leien dakje. Hij kwam achter te staan met 2-0 in sets, waarmee de overwinning niet bepaald binnen handbereik lag. 

Blauw oog

Toen de Canadees weer een punt verloor, sloeg hij uit pure frustratie de bal weg, die dus umpire Arnaud Gabas raakte. Het publiek slaakte ‘oh’s’ en ‘ah’s’  en Gabas sloeg zijn handen voor zijn oog. Shapovalov besefte onmiddellijk wat hij gedaan had en liep direct naar de scheidsrechter toe. 

Gediskwalificeerd

Hij verontschuldigde zich, maar het was al te laat: hij werd gediskwalificeerd en dus ging de partij naar Edmund. Shapovalov heeft ongelooflijk veel spijt en zegt zich vreselijk te schamen. “Dit is de allerlaatste keer dat ik zoiets gedaan heb.”

Lees verder