Gary Oldman en Frances McDormand winnen Beste Acteur en Beste Actrice

Veronica Superguide logo
Gary Oldman en Frances McDormand winnen Beste Acteur en Beste Actrice

Gary Oldman en Frances McDormand winnen Beste Acteur en Beste Actrice

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gary Oldman en Frances McDormand gaan met de Oscar voor Beste Acteur en Beste Actrice naar huis.

Favorieten

Beide acteurs waren de grote favorieten in hun categorie. Oldman en McDormand wonnen nagenoeg alle grote awards voor hun acteerkunsten. Het was dus ook geen verrassing toen de twee na elkaar een gouden beeldje in ontvangst mochten nemen voor Darkest Hour en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, respectievelijk.

Darkest Hour

In Dunkirk zagen we vorig jaar hoe een lading soldaten uit Frankrijk moest worden geëvacueerd. In Darkest Hour krijgen we te zien hoe die jongens daar kwamen. De Tweede Wereldoorlog is nog niet zo lang bezig als Winston Churchill de nieuwe Britse premier wordt en meteen een hoop ellende op zijn bord krijgt. Gary Oldman presteert het om in die rol te verdwijnen; hij is ónherkenbaar en zijn Churchill is ‘larger than life’. 

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een duivels grappig verhaal over een wanhopige moeder van een verkrachte en vermoorde dochter. Schrijver en regisseur Martin McDonagh overtrefte zichzelf met deze film met de geniale Frances McDormand als ijzeren dame, die het ingesukkelde politieonderzoek naar de moord op haar kind aanzwengelt met drie reclameborden die de politiechef flink tegen de haren in strijken. 

Lees verder