Diana Rigg als Olenna Tyrell in Game of Thrones

Veronica Superguide logo
Diana Rigg als Olenna Tyrell in Game of Thrones

Game of Thrones-sterren eren overleden actrice Diana Rigg

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gisteren is Diana Rigg op 82-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dankzij de hitserie The Avengers en de Bond-film On Her Majesty's Secret Service groeide zij uit tot een van de populairste actrices van de jaren 60. In de herfst van haar leven boorde zij een nieuwe generatie fans aan door haar rol van Olenna Tyrell in Game of Thrones. Zij was vier jaar te zien in de geliefde fantasyserie van HBO. En daar maakte zij niet alleen indruk op de kijkers, maar ook op haar collega’s. De cast van Game of Thrones staat dan ook uitvoerig stil bij het overlijden van Diana Rigg.

'Een icoon'

Met haar ongelooflijke talent, intelligentie en humor legde zij de lat altijd hoger. Een absoluut plezier en een absolute eer om met haar te mogen werken”, schrijft Nikolaj Coster-Waldau, die tekende voor de rol van Jaimie Lannister, bij een portret van Diana Rigg.

Ook Nathalie Emmanuel (in Game of Thrones te zien als Missandei) had mooie woorden voor Diana Rigg. Zij noemde de actrice 'een icoon en een krachtvrouw'.

We geven een Godfather of Harlem-weekend weg!

    Lees verder