Kit Harington Jon Snow Game of Thrones seizoen 8

Veronica Superguide logo
Kit Harington Jon Snow Game of Thrones seizoen 8

HBO dient Game of Thrones-finale in voor Emmy voor schrijfwerk

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Nou vonden we toch een hoop dingen van die laatste aflevering van Game of Thrones… Maar niet per se dat ie bijzonder goed geschreven was. Daar denkt HBO echter heel anders over! De zender heeft de Game of Thrones-finale (The Iron Throne) namelijk ingediend voor een Emmy voor Outstanding Writing.

Verdient het schrijfwerk van The Iron Throne een Emmy?

Na een epische acht seizoenen kwam Game of Thrones vorige maand tot zijn conclusie. Helaas riep het laatste seizoen behoorlijk gemixte reactie op.. De schrijvers moesten namelijk nog enorm veel vertellen in slechts zes afleveringen tijd, zodat niet elk personage een waardig einde kreeg. Zeker de laatste twee afleveringen vlogen wat dat betreft behoorlijk uit de bocht. Veel mensen konden het bijvoorbeeld niet waarderen dat hun Daenerys helemaal los ging in King’s Landing, zonder dat we een echt duidelijk kijkje in haar psyche kregen. HBO trekt zich echter niets aan van alle klachten en petities. Sterker nog: de zender heeft seizoen 8 ingediend voor verschillende Emmy’s! De meest bijzondere daarvan heeft te maken met het schrijfwerk voor de laatste aflevering (The Iron Throne) van de hand van showrunners David Benioff en Dan Weiss.

Game of Thrones seizoen 8 genomineerd voor verschillende Emmy’s

Naast die Emmy voor Outstanding Writing, is Game of Thrones ook in de running voor awards voor Outstanding Directing, onder meer voor de aflevering The Long Night. Ook die aflevering mocht rekenen op een hoop kritiek, bijvoorbeeld over de té donkere scènes. HBO vergeet echter ook zijn acteurs niet, zo heeft de zender onder meer Kit Harington, Emilia Clarke én Carice Van Houten voorgedragen voor Emmy’s. De prijzen worden op 22 september uitgereikt.

Lees verder