Game of Thrones breekt nieuw Emmy-record

Veronica Superguide logo
Game of Thrones breekt nieuw Emmy-record

Game of Thrones breekt nieuw Emmy-record

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Game Of Thrones heeft zondagavond geschiedenis geschreven. De hitserie van HBO is de grote winnaar van de Emmy Awards en brak bovendien het record van de meeste Emmy's voor een fictionele televisieserie ooit.

Beste dramaserie

Game Of Thrones, waarin ook de Nederlandse acteurs Carice van Houten en Michiel Huisman vaste rollen hebben, won maar liefst 12 Emmy Awards. Vorige week won de serie al negen Emmy's voor onder meer kostuums en casting. Nu werd de hitserie naast de belangrijke prijs voor Beste dramaserie bekroond voor de regie en het script van de aflevering Battle Of The Bastards. 

Record

Met de twaalf Emmy's van dit jaar staat het totaal van Game Of Thrones op 38. Het record stond eerder op naam van de comedyserie Frasier, die in totaal 108 keer werd genomineerd en 37 keer won. Vorig jaar brak de serie al het record van de meeste nominaties in één jaar, met 24 stuks. Dit jaar werd de serie 23 keer genomineerd.

Balen

Meerdere acteurs die waren genomineerd in de categorieën Bijrolacteur en -actrice wisten de prijs niet te verzilveren. Peter Dinklage, Kit Harington, Emilia Clarke, Lena Headey en Maisie Williams, die voor het eerst genomineerd was, visten alle vijf naast het net.

Lees verder