Game of Thrones breekt levensgevaarlijk wereldrecord

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Game of Thrones breekt levensgevaarlijk wereldrecord

Game of Thrones breekt levensgevaarlijk wereldrecord

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Game of Thrones heeft al de nodige records op zijn naam staan, zoals de meeste Emmy Awards voor een dramaserie. Maar dankzij een pyromaan als stuntcoördinator kan daar nu een record bij worden opgeteld!

In brand

Het zevende seizoen van Game of Thrones gaat de geschiedenis is als de serie waarin de meeste mensen in de brand worden gestoken! En we hebben het hier niet over digitale effecten die achteraf worden toegevoegd, maar over stuntmannen die zich voor ons vermaak van top tot teen in de fik laten steken. In totaal gaat het om niet minder dan 73 mensen die in één scène in de brand staan. Showrunner David Benioff verklaart over de levensgevaarlijke actie: “Onze stuntcoördinator wilde per se het Guinness Book of Records halen.”

Draken

Helaas voor hem houdt het Guinness Book of Records niet bij hoeveel mensen er dagelijks voor hun beroep in de brand worden gestoken. De krankzinnige recordpoging zal het boek dus niet halen. Maar dat maakt de prestatie natuurlijk niet minder indrukwekkend. Verantwoordelijk stuntcoördinator Rowley Irlam, die eerder werkte aan films in de James Bond- en Harry Potter-reeks, vertelt trots: “In Saving Private Ryan stonden dertien mensen in de brand in de openingsscènes en in Braveheart stonden 18 mensen gedeeltelijk in de fik. Door het formaat van de vuurspuwende draken, konden wij veel verder gaan.”

Brandwonden

Het is geen verrassing dat de stunt niet bepaald zonder gevaar was. De stuntmannen zijn gehuld in speciale kleding, beschermende gel en een gezichtsmasker, maar als ze in brand staan moeten ze 30 seconden hun adem inhouden. Dat klinkt misschien lang, maar als je in die halve minuut in oncomfortabele kleding van top tot teen in brand staat én ook nog eens moet acteren, kunnen het zomaar de langste 30 seconden van je leven zijn. Gelukkig is de schade beperkt: in de drie weken dat de scène moest worden opgenomen, heeft slechts één stuntman brandwonden opgelopen aan zijn hand.

Het zevende seizoen van Game of Thrones is vanaf 16 juli te zien op HBO.

Lees verder