Game of Thrones-acteur Neil Fingleton overleden na hartfalen

Veronica Superguide logo
Game of Thrones-acteur Neil Fingleton overleden na hartfalen

Game of Thrones-acteur Neil Fingleton overleden na hartfalen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Afgelopen weekend is de boomlange Britse acteur Neil Fingleton overleden. Hij werd vooral bekend als de reus Mag the Mighty uit Game of Thrones.

Basketballer

Acteur Neil Fingleton was met zijn 2,30 meter een meer dan indrukwekkende verschijning. Hij begon zijn carrière als basketballer in Amerika, maar maakte na een blessure de overstap naar films en series. Door zijn maatje meer werd hij vooral gevraagd als reus in fantasy- en sciencefictionproducties. Zijn bekendste rol is die van Mag the Mighty uit Game of Thrones, maar hij speelde ook in X-Men: First Class, Doctor Who en Avengers: Age of Ultron.

'Domme vragen'

Fingleton zag zijn lengte dan ook zeker niet als iets vervelends. Op de website van het Guinness Book of Records valt te lezen: “Ik vind het erger om dik en kaal te worden. Het enige vervelende aan mijn lengte zijn de domme vragen en opmerkingen die je altijd krijgt. Voor de rest is het te gek om groot te zijn.” Van het weekend is Fingleton onverwacht overleden aan hartfalen. Hij werd slechts 36 jaar oud.

Lees verder