South Park op comedy central

Veronica Superguide logo
South Park op comedy central

Gaat South Park nog door?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Wanna feel old? South Park viert volgend jaar zijn 25e verjaardag. Een mooi moment om te stoppen of kunnen de fans al aftellen naar de nieuwe seizoenen?

Het eerste seizoen van South Park ging in oktober 1997 van start. Hierin volgen we de avonturen van Stan, Kyle, Kenny en Cartman, vier schoolvriendjes die het besneeuwde stadje uit de titel onveilig maken. De combinatie van kinderlijke, bijna Dick Bruna-achtige animaties en lompe humor bleek al snel een formule voor succes. In de daaropvolgende jaren verschenen onder meer verschillende videogames, albums en zelfs een heuse bioscoopfilm, met de nogal dubbelzinnige titel South Park: Bigger, Longer and Uncut.

Gaat South Park nog door?

Op de hak

Een kwart eeuw na de eerste aflevering van South Park zijn we alweer aanbeland bij het 24e seizoen van deze satirische animatieserie. Deze bestaat tot nu toe uit twee specials van een uur lang, waarin onder meer de coronacrisis op de hak wordt genomen. Maar het is nog niet bekend wanneer de nieuwe afleveringen van South Park: Seizoen 24 te zien zullen zijn. Het is ook nog onduidelijk of het hier gaat om wekelijkse afleveringen of om langere specials zonder vaste uitzendtijden.

Geen afscheid

Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat Comedy Central hierna afscheid neemt van South Park. In 2019 maakte de televisiezender bekend dat er nog drie seizoenen besteld waren van deze spraakmakende animatieserie. Dat betekent dat de fans van South Park ook nog kunnen uitkijken naar een 25e en een 26e seizoen van de reeks.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Matt Stone en Trey Parker

Maar er zit een addertje onder het gras: de nieuwe seizoenen staan of vallen met de medewerking van Matt Stone en Trey Parker, de bedenkers van South Park. In een interview met The Hollywood Reporter uit 2019 liet Stone al doorschemeren dat het schrijversduo niet van plan is om de serie eindeloos te rekken. “Ik ben 48, Trey wordt dit jaar 50”, vertelde Stone. “Ik kan je wel al vertellen dat ik niet denk dat we South Park nog maken als we 60 zijn.” Zolang het tweetal er nog lol in heeft, kan de serie in ieder geval nog jaren en jaren mee!

Lees ook: 10 dingen die je nog niet wist over South Park: Bigger, Longer and Uncut.

Lees verder