Gaat O'G3NE met dit nummer het Songfestival winnen?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gaat O'G3NE met dit nummer het Songfestival winnen?

Gaat O'G3NE met dit nummer het Songfestival winnen?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Daar is'ie dan: het nummer waarmee O'G3NE half mei aantreedt op het podium van het Eurovisie Songfestival. Zouden ze in de rest van Europa net zo onder de indruk zijn van de dames als wij?

Lights and Shadows

Gisteren werd al bekendgemaakt dat het lied Lights and Shadows heet. Het nummer werd geschreven door Rick Vol, de vader van zussen Amy, Shelley en Lisa en is een ode aan hun moeder, die ernstig ziek is. Hij was ook verantwoordelijk voor hun hit Magic. Maar meer nog dan het nummer zelf, zullen het vooral de stemmen van de nachtegaaltjes zijn die Europa wegblazen. 

Halve finale

De dames van O’G3NE vertegenwoordigen Nederland in de tweede halve finale van het Songfestival op donderdag 11 mei. Een kleine domper, want ze krijgen directe concurrentie van landen als Rusland, Roemenië, Noorwegen en Denemarken die vaak in de finale belanden. Hopelijk zien we Nederland daar ook terug in de grote finale op 13 mei.

Vorige jaren

Vorig jaar eindigde Nederland op een respectabele 11e plek met Douwe Bobs nummer Slow Down. De jaren daarvoor - met uitzondering van Trijntje Oosterhuis die in 2015 14e werd in de halve finale - deden we het ook goed met Anouk (9e) en The Common Linnets (2e). 

Lees verder