Graham Norton

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Graham Norton
Songfestival

Gaat Graham Norton het Songfestival 2023 presenteren?

|
|

Laatste update:

Nu het Songfestival 2023 vrijwel zeker in Engeland wordt georganiseerd, denkt iedereen natuurlijk meteen aan Graham Norton als presentator. Wat vindt de talkshoweindbaas daar eigenlijk zelf van?

Winnaar Oekraïne mag het Songfestival volgend jaar niet organiseren - en we hoeven je natuurlijk niet te vertellen waarom dat zo is. Songfestivalorganisatie EBU praat nu volop met de BBC. Logisch, de Britten leverden dit jaar Sam Ryder, de nummer twee. Graham, ook in Nederland vrij bekend door The Graham Norton Show, geeft al sinds 2009 heerlijk sarcastisch en vlijmscherp Songfestivalcommentaar voor de BBC dus eh... die moet gewoon het Songfestival presenteren, toch?

Graham Norton reageert

Nou... zover is het nog niet. Graham houdt het in een eerste reactie nogal diplomatiek, iets dat we niet echt van 'm gewend zijn. Hij vindt het "te vroeg" om te praten over de presentatie van het liedjesfestijn, zo meldt het ANP.

'Te vroeg'

Als vaste commentator van het songfestival zou Graham een hele logische keuze zijn. Dan is-ie ook een beetje de Nikkie de Jager of Mika van de show, oftewel: mensen die wereldwijd een belletje doen rinkelen. Toch is-ie er naar eigen zeggen zelf nog niet mee bezig. "We hebben nog geen idee", zegt hij. "Ik weet dat de BBC er serieus mee bezig is. Maar het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen.

Mocht Graham toch 'slechts' commentator blijven, is dat zeker geen ramp. Cornald Maas kan ook wel eens lekker venijnig uit de hoek komen, maar Graham is echt next level sarcastisch. We willen die hilarische sneren hieronder ook weer niet missen:

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder