Gaaf: Fan bouwt slotgevecht van The Last Jedi na met Lego

Veronica Superguide logo
Gaaf: Fan bouwt slotgevecht van The Last Jedi na met Lego

Gaaf: Fan bouwt slotgevecht van The Last Jedi na met Lego

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook al zorgde The Last Jedi voor volop verdeeldheid onder Star Wars-fans, toch lijken voorstanders en tegenstanders van de film het over één ding eens te zijn: die finale op de zoutplaneet Crait was erg vet. Dat vond ook superfan David Hall, en aangezien hij een heuse Lego-maniak is besloot hij als eerbetoon dit slotgevecht na te bouwen in Lego.

Met de complimenten van Starwars.com!

David deed er dertien maanden over om dit Lego-meesterwerk te voltooien; hij begon eigenlijk toen de film uitkwam in december 2017, en op Nieuwjaarsdag 2019 legde hij de laatste steentjes op hun plek. Zijn bouwwerk haalt nu pas het nieuws omdat hij pas deze week op het idee kwam om toch eens het officiële Star Wars-account te taggen in een tweet over zijn meestercreatie. Nadat dit account een juichende reactie tweette zagen de bijna vier miljoen volgers van Starwars.com wat voor geweldigs David in elkaar had geknutseld.

Jedi-bouwmeester

Wie drie kwartier over heeft kan ook de uitvoerige YouTube-reportage kijken die deze superfan van Lego en van Star Wars over de bouw van zijn Battle of Crait heeft gemaakt. In december dit jaar komt de vooralsnog titelloze opvolger van The Last Jedi uit. Wie weet zal Star Wars Episode IX deze Jedi-bouwmeester opnieuw inspiratie opleveren.

Lees verder