Gaaf! Céline Dion krijgt eigen biopic genaamd The Power of Love

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gaaf! Céline Dion krijgt eigen biopic genaamd The Power of Love

Gaaf! Céline Dion krijgt eigen biopic genaamd The Power of Love

|
|

Laatste update:

Na de megasuccesvolle biopic Bohemian Rhapsody over Freddie Mercury is het tijd voor de volgende superster om haar leven verfilmd te zien. De Canadese zangeres heeft toegezegd voor de productie van haar eigen film: The Power of Love.

In de film is te zien hoe Dion opgroeit in Quebec en zich uiteindelijk ontwikkelt tot een van de bekendste zangeressen ter wereld. Ook wordt de kijker meegenomen langs ingrijpende gebeurtenissen zoals het verloop van haar relatie en het overlijden van haar man. 

Frans

De film, die in 2020 uitkomt, wordt geregisseerd door de Française Valerie Lemercier. Naast de regie neemt zij ook nog de rol van Céline op zich! Het budget van de film ligt rond de 23 miljoen dollar en wordt geproduceerd door de Franse studio Gaumont. Het is dan ook geen verrassing dat er in de film voornamelijk Frans gesproken wordt.

Inspiratie

In 2016 overlijdt de man van Céline Dion. Hoe ze omging met deze enorme klap was de inspiratie voor Lemercier om de film te gaan produceren. "Ze toonde toen zoveel veerkracht, dat raakte me. Ik ben daarna van alles gaan lezen en bekijken wat ik over hen tegenkwam. Zo leerde ik meer over de kracht van hun liefde, hun gevoel voor humor en de band met haar moeder Thérèse.” Na Queen en nu Dion kunnen we niet meer om de populariteit van biopics heen. Wij vinden dat deze muzieklegendes ook hun eigen biopic verdienen!

Lees verder