Angela de Jong doet fusie-voorspelling: deze BN'ers zitten op schopstoel

Door Redactie
Angela de Jong, column fusie

Het nieuws dat RTL en Talpa hun krachten willen bundelen, domineert deze week de headlines. BN'ers kunnen volgens 'experts' fluiten naar hun centen, en sommigen zelfs naar hun baan. Angela de Jong doet in haar nieuwste column alvast een voorspelling.

Haar glazen bol vertelt haar onder meer dat Lieke van Lexmond bij RTL op de schopstoel zit. Bij Talpa zijn het er meer. Zo mogen - volgens Angela - Wendy van Dijk, Gordon, Jan Versteegh, Albert Verlinde en Kim-Lian van der Meij uitkijken naar een andere job. Of nou ja, misschien niet direct...

Elkaar de tent uitvechten

De soms 'bikkelharde' columniste ziet er namelijk wel een mooi tv-format in a la een VIP-versie van De Gouden Kooi. "Wie zijn collega's binnen zes weken - al mag het ook best zes maanden zijn - weet weg te pesten uit de luxevilla, mag nog een jaartje bij het nieuwe RTL blijven. Om bijvoorbeeld Astro TV te presenteren. Of het gezicht te worden van het nieuwe TellSell-programma waarin Rachel de nieuwste collectie Hazes-badslippers aanprijst", aldus Angela in haar nieuwste column.

Win het weekend van je dromen!

Boksen met BN'ers

Mocht één van de overgebleven creatief directeuren dat niet zo zien zitten, heeft Angela een alternatief: Boxing Stars met Talpa vs. RTL-sterren. "Patty Brard versus Bridget Maasland zou een schitterende affiche zijn die Rico versus Badr doet verbleken. En wat denkt u van Gerard Joling versus Gordon?" stelt ze voor. Ideeën genoeg! "Linda de Mol tegen Chantal Janzen lijkt me ook een geweldige combinatie." 

Videoland versus streamingdiensten

Leuk en aardig al die tv-formats, maar RTL-baas Sven Sauvé stelde ons deze week gerust dat er voor zowel kijkers, medewerkers als adverteerders voorlopig weinig verandert. De fusie is immers vooral bedoeld om Videoland sterker te maken. "De concurrentie op het gebied van de streamingdiensten neemt toe, zo komen ook Viaplay en HBO naar Nederland, en we vermoeden dat er nog wel meer partijen klaarstaan." 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.