Frozen-regisseur onthult: sneeuwpop Olaf was eigenlijk uit film geschrapt

Door Emma de Wijer
Olaf in Frozen

Een Frozen-film zónder de hilarische en vrolijke Olaf: het is bijna niet voor te stellen. Toch was dat bijna de realiteit. De regisseur wilde de sneeuwpop eigenlijk schrappen uit de film.  

Schrap de sneeuwpop

Olaf is de absolute smaakmaker van de Frozen-films. Daarom is het lastig voor te stellen dat Jennifer Lee, mede-regisseur van de films, de sneeuwpop wilde schrappen toen ze betrokken raakte bij de productie van de animatiefilm.

Prijsuitreiking

Het bizarre Frozen-feitje kwam aan het licht tijdens de prijsuitreiking van de Distinguished Storyteller Award in Los Angeles, waar Jennifer Lee als winnaar uit de bus kwam. De prijs werd uitgereikt door Josh Gad. En laat de prijsuitreiker nou nét de stem van sneeuwpop Olaf verzorgen.

Keiharde opmerking

"Mijn eerste opmerking was: 'schrap de sneeuwpop'", vertelde Lee toen ze haar Frozen-collega Gad zag. Uiteindelijk heeft haar opmerking niet de doorslag gegeven, maar dat scheelde maar een haar. Olaf mocht blijven omdat er al een klein script was voor hem en ook de stemacteur al was gevonden. Dit wist Lee te overtuigen, waarna Frozen in 2013 verscheen. Eind goed, al goed!

Hoe zit het eigenlijk met de liefdeslevens van de stemmen van Elsa, Anna en Olaf? Wij doken erin en kijken met wie de acteurs in het echt een setje vormen!