Friends the musical? Londense producent is ermee bezig

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Friends the musical? Londense producent is ermee bezig

Friends the musical? Londense producent is ermee bezig

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Is het een late 1 april? Nee hoor, er komt daadwerkelijk een musical gebaseerd op de hitserie Friends. En met ieder gerucht over een terugkeer van Friends de kop ingedrukt is dit misschien wel de enige manier om nog te genieten van de New Yorkse flatgenoten. De productie krijgt de creatieve titel Friendsical en gaat komende zomer al in première in Engeland. Kun je Friends niet alleen zien op Netflix, maar ook nog op het toneel. Awesome. 

All you need is...

Friendsical wordt, en dat stemt ons vrolijk, een parodie. Waar de parodie dan precies over gaat, dat ligt redelijk voor de hand. Ja, over Friends, maar net als in de serie lijkt de relatie van Ross en Rachel centraal te staan. In de beschrijving lezen we: "Wanneer de vrouw van Ross hem verlaat voor een andere vrouw vreest hij dat hij nooit meer verliefd wordt. Maar dan komt Rachel terug in zijn leven... Eindigt hij met zijn enige ware liefde?” Dus dat is wel duidelijk. 

Waarom het niet 'Friends, the musical' heet? Omdat dat allang bestaat natuurlijk:

Sing-a-long!

Een aantal titels van liedjes zijn al naar buiten gebracht, en ook die verklappen wel wat over de inhoud: ‘(He’s her) Lobster!’, ‘Richard’s Moustache’ en 'You’re Over Me?' We missen alleen nog ‘Smelly Cat’.

Ervaren maker

De bedenker en schrijver van Friendsical is Miranda Larsson. Zij is goed thuis in de musicalbewerkingen: ze maakte de musicalbewerkingen van Spongebob en Sleepy Hollow. Dus dit is voor haar appeltje-eitje, kunnen we ons zo voorstellen.

Friendsical gaat op 15 juli in première in Cheltenham en is in ieder geval tot in het najaar te zien. Bij succes waarschijnlijk langer.

Lees verder