Friends-acteur Matthew Perry door het stof na beledigen Keanu Reeves

Door Finn Bonis
Friends
© BrunoPress / PhotoShot

Matthew Perry heeft zijn excuses aangeboden nadat hij zijn collega Keanu Reeves had beledigd. In zijn eerder uitgekomen memoires haalt hij uit naar de acteur en schrijft dat hij niet begrijpt dat Keanu nog rondloopt op deze wereld.

‘Ben eigenlijk een groot fan’

Tegenover het tijdschrift People Magazine zegt Matthew nu “Ik had gewoon een willekeurige naam gekozen, mijn fout. Het spijt me. Ik had mijn eigen naam moeten gebruiken. Ik ben eigenlijk een heel groot fan van Keanu.”

Turbulente leven

In zijn nieuwe boek vertelt Matthew over zijn drank- en drugsverslaving dat grote invloed had op zijn leven. Ook schrijft hij over acteurs die hij bewondert. "Het lijken altijd de echt getalenteerde jongens te zijn die ten onder gaan. Hoe komt het dat mensen als River Phoenix en Heath Ledger sterven, maar dat Keanu Reeves nog steeds onder ons is?"

Ophef onder celebs

Deze uithaal zorgde voor de nodige ophef op sociale media. Actrice Rachel Zegler reageerde met “ik ben persoonlijk heel blij dat Keanu Reeves hier nog rondloopt”. En ook oud-Wonder Woman-actrice Lynda Carter deed een duit in het zakje. “Er is niemand die hem niet leuk vindt”, zei ze over een van de grootste actiesterren van dìt moment.

Gevoelige snaar

Extra pijnlijk is dat Keanu destijds een van de beste vrienden van River Phoenix was. In een interview met The Irish Times uit 2019 zei Keanu: “Hij was een hele nuchtere, spirituele en unieke artiest, ja ik mis hem”. Ze verschenen in twee films samen op het witte doek, voordat River aan een overdosis overleed in 1993. 

Bron: ANP / Veronica Superguide