Fred van Leer, documentaire

Veronica Superguide logo
Fred van Leer, documentaire

Fred van Leer vindt het prima om er niet constant slank uit te zien

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Het zijn niet alleen de drag queens in Drag Race Holland die zich in allerlei mooie creaties hijsen, ook presentator Fred van Leer trekt zijn mooiste jurken uit de kast! Zelfs wanneer die hem niet bepaald afslanken…

"Dan zit een korset heel strak"

In een gesprek met NU.nl laat realityster Fred van Leer weten dat hij zich voor Drag Race Holland in allerlei jurken heeft gestoken. Daarbij draagt hij echter lang niet altijd een korset! Hij vindt het namelijk prima om er niet constant even slank uit te zien: "Ik word ook een jaartje ouder en ben nu 44. Ik zie er niet meer heel slank uit in een jurk. We hebben de lockdown gehad, ik heb vakantie gevierd en veel gedronken. Dan zit een korset heel strak. Soms dacht ik, laat het lekker gaan, ik doe het gewoon zonder.” Fred benadrukt in het interview dat de Nederlandse versie van RuPaul's Drag Race vooral staat voor inclusiviteit. Daarmee doelt hij ook op verschillende soorten lichamen, ook als die wat voller zijn!

Fred van Leer als drag queen

Fred kan zich de eerste keer dat hij zelf als drag queen in het openbaar verscheen nog goed herinneren: "Het was fantastisch! Ik was een jaar of 21 en het was in een club in Rotterdam. Ik deed een ABBA-act. Nu ben ik normaal al niet bepaald een muurbloempje en lichtelijk hysterisch, maar met hakken aan en een pruik op ben ik helemaal niet meer te stoppen." Logischerwijs was het een dream come true voor Fred dat hij gevraagd werd om Drag Race Holland te presenteren: "Ik stond zes weken in een studio vol met glitters, pailletten en veren. Wat wil ik nog meer?"

Drag Race Holland is vanaf morgen iedere vrijdag te zien op Videoland.

Lees verder