• BN'ers

Fred van Leer gaat weer aan het werk

Door Finn Bonis
Fred van Leer

Fred van Leer heeft van zich laten horen nadat hij vorige week aankondigde zijn theatertour te cancelen. In een Instagram-video vertelt Fred hoe het met hem gaat nadat hij een week offline was geweest.

‘Het moeilijkste besluit’

Vorige week besloot de Say Yes to the Dress-presentator zijn theatertour En Route te cancelen - bij zijn vorige show deed hij dit met Glennis Grace. “Toen het licht uitging na mijn laatste Fred & Friends show in Ahoy, is bij mij het spreekwoordelijke licht ook uitgegaan", vertelde hij op zijn Instagram-account. Dat noemde hij nu “het moeilijkste besluit” dat hij in zijn carrière heeft genomen.

Met pijn in het hart

Waarom is Fred dan tot dat besluit gekomen? “Ik heb mijzelf gerealiseerd dat de afgelopen jaren voor mij slopend zijn geweest, waardoor ik met pijn in mijn hart tot dit besluit ben gekomen. Want op het podium staan en mensen blij maken is wat ik het allerliefste doe.” Dat vertelde hij vorige week in een Instagram-post. 

‘Op een rustiger tempo’

Vervolgens bleef de stylist - die begin dit jaar nog shockeerde met zijn nieuwe look - een week lang offline en dat vond hij “stiekem best wel lekker”. In zijn “teken van leven”, zoals hij de boodschap zelf noemt, zegt hij dat hij “op een rustiger tempo” weer aan het werk gaat. Ook bedankt hij alle mensen die hem “lieve berichten” hebben gestuurd. "Dat is hartverwarmend. Dat is echt zo. Ik voel me daardoor echt gesteund."

Bron: ANP/Veronica Superguide