• BN'ers

Frans Klein ondanks terugtreding gespot op mediabeurs

Door Robin Heerkens
Frans Klein

Frans Klein trad onlangs tijdelijk terug als NPO-directeur na de DWDD-ophef. Toch ging hij deze week naar een mediabeurs in Londen, zo bevestigt een woordvoerder van de NPO aan het ANP na berichtgeving hierover van BNR.

Content Londen

Het bezoek aan 'Content Londen', dat al langer gepland stond, is afgestemd met de Raad van Bestuur van de NPO. Frans ging naar de beurs om "als toehoorder de ontwikkelingen op zijn vakgebied te volgen", legt de woordvoerder desgevraagd uit. "Zijn tijdelijke terugtreding blijft de komende maanden van kracht zolang het externe onderzoek loopt." Volgens BNR kostte deelname aan het evenement zo'n 1300 pond.

NPO-onderzoek

Frans Klein legde vorige week zijn taken neer in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek dat de NPO doet naar de werkomstandigheden bij het BNNVARA-programma De Wereld Draait Door. Dit gebeurde nadat de Volkskrant misstanden achter de schermen van het programma had blootgelegd. Klein was destijds als mediadirecteur van BNNVARA nauw betrokken bij de opnames van DWDD.

Bron: ANP/Veronica Superguide