Frankrijk erkent lichtzwaardduels Star Wars als officiële sport

Veronica Superguide logo
Frankrijk erkent lichtzwaardduels Star Wars als officiële sport

Frankrijk erkent lichtzwaardduels Star Wars als officiële sport

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De jongetjes die vroeger in hun kamer Luke Skywalker nadeden zijn inmiddels oud genoeg om flinke beslissingen te nemen. En dat heeft grote gevolgen voor de schermsport!

Status

Iedere Star Wars-fan heeft het vroeg of laat wel eens gedaan: rondzwaaien met een tak of bezemsteel en daar de bijbehorende lichtzwaardgeluiden bij maken. Woesh, woesh! Volgens persbureau AP maakt Frankrijk deze licht gênante bezigheid nu cool door er een officiële sport van te maken. Daar heeft het lichtzwaard uit de Star Wars-reeks nu dezelfde status als de floret, degen en sabel. Op Twitter worden de basisregels van het duelleren met deze sciencefictionwapens uitgelegd!

Van de bank af

De cla$$y status van het duelleren met lichtzwaarden is te danken aan de Franse schermfederatie. Zij hopen met deze erkenning ervoor te zorgen dat Star Wars-fans van de bank afkomen. Serge Aubailly, secretaris-generaal van de schermbond, zegt hierover: “Het is moeilijk jongeren te overtuigen om aan sport te doen. Wij proberen een brug te slaan tussen de klassieke schermsport en moderne technologie, zodat de stap om te gaan sporten kleiner wordt voor mensen die alleen maar achter de computer zitten.” Eerlijk is eerlijk, wij erkenden lichtzwaardgevechten al als officiële sport toen de Star Wars Kid zijn internetdebuut maakte!

Lees verder