Frank Lammers uit Herrie in Huize Gerri

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Frank Lammers uit Herrie in Huize Gerri

Frank Lammers produceerde beide Gerri-films in 16 dagen

|
|

Laatste update:

In een tijd waarin alle producties op hun gat lagen en alle nieuwe releases honderden keren werden uitgesteld, kreeg Frank Lammers het voor elkaar om twee films te maken. En dat binnen drie weken!

Dat vertelde de ster van Herrie in Huize Gerri, het vervolg op Franks eerste coronafilm, in de podcast ‘Nooit Meer Slapen’ van VPRO. “De eerste film lukte in negen dagen en dit jaar hebben we er slechts zeven dagen over gedaan.” Het eerste deel Groeten van Gerri volgt een docent die thuis lesgeeft en plots viral gaat in zijn onderbroek.

Achter de feiten aanlopen

Met zestien dagen stonden de films erop en dat is een flink stuk minder dan een gemiddelde film. Die zijn zo’n drie jaar in productie. “Als je bij een omroep of filmfonds een idee indient, ben je drie jaar verder voordat je het kan gaan maken. Dan loop je achter de feiten aan.” We hopen natuurlijk allemaal dat zo’n coronaplot over een paar jaar niet meer relevant is en dat wist Frank ook.

Win het weekend van je dromen!

Vertrouwen van Netflix

Dat probleem heb je niet bij streamingdiensten als Netflix, vindt Frank. “Binnen een maand krijg je te horen of dat een goed idee is of niet.” De acteur is al een bekend gezicht bij Netflix, want hij is de grote ster van Undercover, waarvan het derde seizoen in de planning staat.  “Dat vertrouwen in makers is er in Nederland nooit geweest.

Herrie in Huize Gerri is vanaf 8 juli te zien bij Pathé Thuis.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder