Floortje Dessing en team Rode Kruis ontsnapt uit Jemen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Floortje Dessing en team Rode Kruis ontsnapt uit Jemen

Floortje Dessing en team Rode Kruis ontsnapt uit Jemen

|
|

Laatste update:

Floortje Dessing zat de afgelopen dagen samen met een team van het Nederlandse Rode Kruis vast in Jemen. Omdat hen de kogels om de oren vlogen schuilden ze in een kelder. Zojuist werd bekend dat het gelukt is het land veilig te verlaten.

Snel naar huis

Dat meldt het Rode Kruis. Hun vliegtuig landde vanmiddag in Djibouti, een land gelegen in de Hoorn van Afrika. Haar team zegt een aantal zware dagen achter de rug te hebben, maar het gaat naar omstandigheden goed met ze. De teamleden hopen zo snel mogelijk door te vliegen naar Nederland.

Het conflict gaat door

Floortje in een verklaring van het Rode Kruis: "Ik ben immens dankbaar dat ik veilig en wel op weg naar huis ben, maar tegelijkertijd besef ik ook dat voor de burgers van het land het conflict onverminderd hard doorgaat. Ik ben me bewust van het feit dat voor de inwoners van Jemen het leed nog niet geleden is en heb ontzettend veel respect voor de hulpverleners van het Internationale Rode Kruis die zijn achtergebleven om hulp te verlenen.”

Floortje naar het einde van de wereld

Floortje is ambassadeur van de hulporganisatie en had in Jemen opnamen gemaakt voor haar programma Floortje naar het einde van de wereld.

Lees verder