'Flink schrikken voor Chantal Janzen: Hoe kan dit?'

Er was een tijd waarin alles dat Chantal Janzen aanraakte veranderde in goud. Die tijd lijkt voorbij: haar programma Beat the Champions scoort ineens zó slecht, dat kijkcijferexpert Tina Nijkamp alarm slaat.

Chantal Janzen
© Brunopress

Niets is vanzelfsprekend, dat weten ze in Hilversum maar al te goed. Linda de Mol stond jarenlang garant voor hoge kijkcijfers, totdat kijkers niets moesten hebben van haar geflopte dramaserie Five Live. Al lijkt dat niets persoonlijks. Met haar vertrouwde Miljoenenjacht wist ze gisteravond 1,4 miljoen kijkers te boeien. En ook Wendy van Dijk had een succesvolle avond: Wie van de Drie scoorde 984.000 kijkers. Daarmee kwam SBS6 als winnaar uit de bus op de zondagavond. 

Eindelijk goed nieuws

Kijkcijferexpert Tina Nijkamp trekt haar conclusies. "Dit is het bewijs dat het format altijd bepaalt of iets wel of niet goed scoort", schrijft ze op Instagram Stories. "Voor beide dames dus eindelijk weer eens goed kijkcijfernieuws."

Kijkcijferkoningin Chantal crasht

Chantal Janzen heeft minder geluk op de zondagavond. "Voor haar is het kijkcijfertechnisch dramatisch verlopen", aldus Tina. Beat the Champions begon ooit als een succes, maar kijkers haken massaal af. "Beat the Champions crasht volledig en heeft nog maar 561.000 kijkers en staat pas op plek 18. En is ook een laagterecord." Tina snapt er niks van. "Huh? Hoe kan dit? Flink schrikken voor Chantal Janzen vanochtend." De expert vraagt zich af waar de dramatische daling vandaan komt. Ze noemt drie mogelijke factoren: de concurrentie met voetbal, te veel quizzen bij RTL en dat Beat the Champions mogelijk te vaak in het jaar wordt uitgezonden.

Beat the Champions is iedere zondag om 20.00 uur te zien op RTL 4.