Frieda Mechels in Flikken Maastricht

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Frieda Mechels in Flikken Maastricht

Gemist: Flikken Maastricht laat kijkers ademloos achter

|
|

Laatste update:

Flikken Maastricht zal na gisteravond nooit meer hetzelfde zijn. Na afloop reageerden de fans geschokt, boos en verdrietig op de aflevering. (LET OP: bevat spoilers!)

Spraakmakend

Het dertiende seizoen van Flikken Maastricht is nog maar net begonnen, maar ligt nu al op koers om een van de meest spraakmakende hoofdstukken uit de reeks te worden. Vooral de cliffhanger van de aflevering die gisteravond werd uitgezonden liet de kijkers niet onberoerd. Hierin was te zien hoe hoofdinspecteur Frieda Mechels (Ria Eimers) dood werd aangetroffen in haar tuin. Opmerkelijk, want Mechels is al sinds 2012 een vaste waarde voor de populaire politieserie. Op Twitter werd dan ook emotioneel gereageerd op haar onverwachte exit!

Het begon (en eindigde) allemaal met deze schokkende plottwist.

En eigenlijk was dit nog maar het topje van de ijsberg in deze achtbaan van een aflevering!

De meeste kijkers konden dan ook wel wat nazorg gebruiken...

Natuurlijk was er veel lof voor deze stille kracht in Flikken Maastricht.

En laten we ook even stilstaan bij de echte helden van dit verhaal.

Flikken Maastricht is een populaire politieserie die kleinere komische politiezaken combineert met levensgevaarlijke, zeer spannende zaken. Rechercheurs treden vaak in paren op en Frieda Mechels was al sinds 2012 de hoofdinspecteur die iedereen in het gareel hield. Hoofdrolspelers Angela Schijf (Eva van Dongen in de serie) en Victor Reinier (Floris Wolfs) reageerden na de uitzending ook emotioneel over het vertrek van Frieda Mechels. 

Angela Schijf over Frieda Mechels

Angela Schijf schreef dit op Instagram-account na de uitzending: “Frieda Mechels, onze hoofdinspecteur, is niet meer. Ria Eimers, geweldig actrice en bijzondere vrouw, is gelukkig alive and kicking. Maar toch moeten we haar nu missen op de set.”

De Flikken Maastricht rechercheur schrijft verder hoe fijn het was om met Frieda Mechels-actrice Ria Eimers te werken en dat ze echte vriendinnen zijn geworden. “In de kleedkamer kwamen we tot echte gesprekken, waarbij ik wel eens in huilen uitbarstte omdat ze altijd meteen zag hoe het echt met me ging. Tegelijkertijd liepen de tranen over m’n wangen van het lachen tussen de takes door, omdat ze zo grappig is. En een beetje gek.” 

De volledige aflevering van Flikken Maastricht is terug te zien via NPO Start!

Lees verder