Geraldine Kemper, Five Days Inside

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Geraldine Kemper, Five Days Inside

Five Days Inside: Geraldine Kemper showt kwetsbare kant van mannenwereld

|
|

Laatste update:

Geraldine Kemper mocht vanavond in Five Days Inside weer op pad. De blonde presentatrice verruilde dit keer de kliniek voor epilepsiepatiënten voor de 'harde' mannenwereld op de L10-A, een gasplatform op de Noordzee.

Vijf dagen lang ervaarde Geraline Kemper het offshore-leven, een wereld waar ze zich op voorhand niets bij kan voorstellen.

Enige vrouw op het platform

"Ik heb wel idee dat daar heel hard gewerkt wordt", stelt ze zich zo voor bij het inpakken van haar koffer. "Lange dagen, ze zijn weken van huis en ik denk toch echt wel dat ik in een mannenwereld terechtkom. Ja, dat beeld heb ik erbij. Grote zware apparaten, grote mannen en allemaal een helmpje op." Aan die woorden bleek niets gelogen, al was er ook ruimte voor wat emotie.

Five Days Inside: Geraldine Kemper showt kwetsbare kant van mannenwereld

Het Bankje van Koos

De ogenschijnlijk 'nuchtere' mannen blijken namelijk ook een klein hartje te hebben, helemaal als het gesprek op hun voormalig collega Koos komt. "Koos is helaas niet meer bij ons. Die is overleden, dus ja. We herinneren hem elke keer aan z'n bankje", legt Wessel, supervisor onderhoud, zichtbaar geëmotioneerd uit. "Het zit ook hoog. Hij werkte al... ik denk zo'n 30 jaar hier. En Koos is pas echt dood als we er niet meer over praten."

Groot gemis

De diepe band komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Aangezien werknemers soms twee tot zelfs vier weken weg zijn van huis, ontstaat er onderling een heuse familiesfeer. Samen beleefden ze dan ook de hoogste pieken en diepste dalen tijdens het werk en daarbuiten. Tot het noodlot toesloeg. "Het is een vorm van kanker, dus ja, dat heeft hem helemaal van binnen opgevreten. Koos is wel een gemis, laat ik het zo zeggen", vertelt Wessel op een plek die bijzonder voor hem is. Het is namelijk ook in de buurt waar hij het as van zijn vrouw heeft uitgestrooid.

Over dat heftige moment vertelt hij hieronder uitgebreid.

'Bijzondere ervaring'

Uiteindelijk werd het niet alleen voor Geraldine Kemper een bijzondere ervaring, maar ook de kijkers genoten van dit interessante inkijkje in een wereld die normaal niet belicht wordt.

Lees hieronder enkele reacties!

Five Days Inside is iedere woensdag om 20.30 uur te zien op RTL5. Terug- en vooruitkijken kan via Videoland. Volgende week gaat Natasja Froger inside bij Villa Expertcare, een huis voor chronisch en ernstig ziekte kinderen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder